“Nëse ha shumë kripë për një periudhë disa mujore, ti dehidraton trupin dhe rrit tensionin e gjakut.
 

Kjo gjë e rrit disa herë rrezikun që një person të pësojë atak në zemër”, shpjegon kardiologu, Dr. Heiner Greten.

Efektet afatgjatë të të ngrënit shumë kripë janë ilustruar gjithashtu në një studim në SHBA: sipas llogaritjeve të tyre, nëse çdo qytetar amerikan heq dorë nga vetëm një lugë kripë çdo ditë, deri 92 mijë vdekje mund të parandalohen përvit në SHBA.

Agjencia e Standarteve Ushqimore në Britaninë e Madhe rekomandon që të rriturit të konsumojnë jo më shumë se gjashtë gramë kripë në ditë.

Problemi: shumë ushqime përmbajnë nivele kaq të lartë kripe saqë, pas një mëngjesi dhe dreke normale, ky limit është kaluar tashmë.